1 ayda 5 ton çöp toplandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı,  Merkez ilçe Antakya da dâhil olmak üzere pek çok ilçenin sınırları içinden geçerek denize dökülen Asi Nehri yüzeyinden Ağustos ayı içerisinde 5 ton atık toplandığını açıkladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, nehir yüzeyinde kirliliğe neden olan katı atıkların tekne ve personeller vasıtasıyla file ile toplanıp poşetlenerek Asi Nehri’nden uzaklaştırıldığını belirtirken, vatandaşları Asi Nehri’ni temiz tutması konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir kent bırakmak için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Dolğun, “Hatay’ın doğal güzelliklerinden olan Asi Nehri’nde oluşan su kirliliği ve katı atık kirliliğinin nehirdeki ekosistemi olumsuz etkilediği gibi çevre ve toplum sağlığı yönünden de risk ve tehdit oluşturmaktadır. Asi Nehri’nin güzel bir görünüme kavuşması, çevre ve doğal kaynakların korunması amacıyla Ağustos ayında başlattığımız temizlik çalışması ile Asi Nehri yüzeyinden 5 ton atık toplayarak bertaraf ettik. Hiçbir iş ve sorumluluktan kaçmayarak her alanda hizmet verme gayesi bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmalara devam etmekteyiz ve ihtiyaç görülen her alanda da cennet şehrimiz Hatay için çalışmaya devam edeceğiz” dedi

Bir cevap yazın