Kadın emeği, Arsuz’da baş tacı!

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven’in seçim öncesi vaatleri arasında yeralan ve üreten kadının gücünü yansıtan ’Kadın Eli Semt Pazarı’nın ilki ilçe merkezinde açıldı.

Arsuz’un dört bir yanından gelen üretici kadınların bereketli topraklarda yetiştirdikleri biber, taze fasulye gibi ürünlerin yanısıra, zeytin yağından, nar ekşisine, salçadan turşuya, yufka ekmeğinden,çeşit çeşit kahvaltılığa, el işinden takıya kadar pek çok alanda ürünlerini satma imkanı bulduğu pazarın ilk gününe ilgi de büyük oldu.

Her cumartesi günü Füsun Sayek Parkı yanında üretici ile tüketiciyi direk buluşturacak olan pazarın açılış törenine Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven’in yanısıra CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın eşi Emine Sarı, siyasi parti temsilcileri, Meclis Üyeleri Muhtarlar, STK Temsilcileri, davetliler ve özellikle de kadınlar katıldı.

Yapılan konuşmalar ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ürünlerini satışa sunan kadınları tek tek ziyaret ederek, bol kazançlar dileyen Başkan Asaf Güven ve eşi Behice Güven, “Kadınların emeklerini değerlendirmeleri ve ev ekonomisine katkıda bulunmaları için böyle bir projeye giriştik. Kadınların yüzlerindeki mutluluk da ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Yaklaşık 1,5 aylık bir çalışmanın ürünü olan bu pazarlarımızın diğer bir amacı da kadınları üretime teşvik etmektir. Doğal ve daha ucuz ürünlerin bulunacağı pazarlarımızın yararlı bir proje olduğuna inanıyorum” derken, üreten kadınlara destek olmak amacıyla herkesin pazardaki ürünleri satın alması için çağrıda bulundu.

İlkini Arsuz Uluçınar Füsun Sayek Parkı yanında açtıkları ‘Uluçınar Kadın Eli Semt Pazarı’nın ikincisini 12 Eylül Perşembe Günü saat 11.00’de Karaağaç Semt Pazarı’nda açacaklarını söyleyen Başkan Güven, bu pazarlarda kadınların hünerli elleri ile ürettikleri ürünlerin sadece Arsuzlularla değil Hataylılarla buluşacacağını, kuracakları kooperatiflerle de Türkiye’ye yayılacağını vurgularken, projenin hayata geçmesinde büyük payı olan eşi Behice Güven olmak üzere, cesur davranan tüm kadınlara ve emeği geçen, destek veren herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın