DGS sonuçları açıklandı

Dikey geçiş hakkını kullanmak isteyen adayların yaptıkları tercihlerin sonuçları bugün erişime açıldı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün de 2019-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yapığı açıklamada, ‘Değerli DGS adaylarımız, 30 Haziran 2019 tarihinde uyguladığımız 2019-DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınıza https://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ulaşabilirsiniz. Sonuçlarınızın hayırlı olmasını temenni eder eğitim hayatınızda başarılar dilerim’ dedi.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI SONUÇLARI NEREDE?

ÖSYM’den DGS sonuçları ile ilgili yapılan açıklama şöyle; 2019-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 04 Eylül 2019 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Bir cevap yazın