Ak Parti’de istifa depremi!

Hataylı eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, üç dönem milletvekilliği ve Adalet Bakanlığı yaptığı Ak Parti’den istifa ettiğini duyurdu. Ergin’in istifasını, yaklaşık iki ay önce  e-devlet üzerinden Yargıtay’ın sitesine girerek doğrudan “parti üyeliğini sonlandırma” yöntemiyle yaptığı öğrenildi.

AKP’den istifa eden ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren eski bakan Ali Babacan’ın ardından istifası açıklanan eski bakan Sadullah Ergin, İstifasının yeni olmadığını belirttiği açıklamasında  “Sayın Babacan’dan birkaç gün sonra, yani yaklaşık iki ay önce istifa ettim. Yargıtay’ın internet sitesine girerek ‘parti üyeliğinden çıkma’ butonuna basarak bu işi yaptım ama bunun nümayişini yapmadık” dedi.

Sadullah Ergin kimdir?

Hatay, Antakya’da doğumlu olan Ergin, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti’den Hatay milletvekili olarak parlementoya girdi. 22., 23. ve 24. dönemlerde Hatay milletvekili olarak TBMM’de yeraldı. İlk 7 ay Teşkilat başkanlığı bünyesinde Ege Bölge koordinatörlüğü yaptı. 20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup Başkan vekili seçilen Ergin, 08 Ekim 2004 Tarihin de TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde 2. kez AK Parti Grup Başkan vekili seçildi. 01 Mayıs 2009 günü Başbakan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer aldı. 6 Temmuz 2011 günü açıklanan 61. Hükümette de Adalet Bakanı olarak görev aldı. 25 Aralık 2013’de yapılan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ergin,  5 bin oy farkla seçimi kaybetmişti.

Bir cevap yazın