Fatih Tosyalı, bu kez Arsuz’da esti!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz’a bağlı Avcılarsuyu Mahallesi’nde inşa edilecek Sırataşlar Camii’sinin temel atma töreni sonrası, Alevi Kanaat önderleri ile biraraya geldi.

Camii temel atma törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve yardımcısı Ahmet Keskin, bölge muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dua edilmesinin ardından, protokol üyeleri butona basarak mahalle sakinlerinin ibadetlerini gerçekleştirecekleri caminin temeline ilk harcı döktü.

“Bizi ‘Biz’ yapan birliğimiz ve bütünlüğümüzdür”

Başkan Fatih Tosyalı, temel atma töreninin ardından bir araya geldiği Alevi Kanaat önderlerinin Gadir-i Hum Bayramı’nı kutladı. Kanaat önderlerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Tosyalı,  birlik ve beraberlik duygusunun temelinde sevgi ve saygının yattığını söyledi.

Hatay’daki barış ve hoşgörü rüzgarının ilçelerinde de estiğini vurgulayan Başkan Tosyalı, “Toplumlar, birlik ve beraberliğini koruyup sürdürebildiği sürece zorlukları aşar ve var olmaya devam eder. Şehrimizde yaşayan her din ve mezhepten vatandaşımızın bayram sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız, hüznü ortak hüznümüzdür. Bizi bir arada tutan ve bizi ‘Biz’ yapan da bu birliğimiz ve bütünlüğümüzdür. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu güçlü duygunun devamı için el ele vermeliyiz ve dayanışma içerisinde olmalıyız. İnsanlığın huzur ve barış özleminin temeli olan sevgi ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği kentimizde kardeşlik, bugün olduğu gibi bundan sonra da hâkim olacaktır. Bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın ‘Gadir Hum Bayramı’nı kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Bir cevap yazın