Afetlere Hazırlık Yılı başladı!

Hatay Valiliği, Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD tarafından geliştirilen Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında Hatay’da da çalışmaların başladığını duyurdu.  Afet Bilinci Eğitimlerinin yanı sıra 12 ayda, 12 temayı kapsayan “Afetlere Hazırlık Yılı” etkinliklerinin Türkiye genelindeki 81 ilde düzenleneceğini, bu kapsamda da Hatay il genelinde de bir dizi etkinlik gerçekleşeceğini duyuran Valiliğin, konuyla ilgili açıklaması şöyle; “Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), geliştirilen ‘Afetlere Hazırlık Yılı’, afet yönetimine bireyleri ve STK’ları tam anlamıyla dâhil eden ‘AFAD Gönüllülük Sistemi’ ve ‘AFAD Akreditasyon Sistemi’ ile birlikte geliyor.  Üç büyük proje ve üç önemli çalışmanın kamuoyuna tanıtımı 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 10.00’da AFAD Başkanlığı’nda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU başkanlığında yapılan toplantı ile yapıldı..

Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD tarafından geliştirilen Afetlere Hazırlık Yılı başladı! AFAD, toplumda afetler olmadan önlem alma anlayışını geliştirmek için insana temas eden projeler ve çalışmalarla  afete hazır olma yaklaşımını yerleştirecek bir dönem başlattı. İnsanlara, ‘#AfetlereHazırOl’ çağrısının yapılacağı programla, 12 ay boyunca çok sayıda faaliyet ile etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

12 ayda, 12 temayı kapsayan Afetlere Hazırlık Yılı ile toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek için önemli bir adım atıyoruz.

 Afet Risklerini Anlamak, Afet Çantası, Toplanma Alanları, Afet Sigortası, Bina Güvenliği, Gönüllü Ol, Yangın, Afet Anı (Tatbikat), Afete Hazır Türkiye gibi temaları içerecek olan Afetlere Hazırlık Yılı, sadece AFAD’ın değil, her bir bireyin, üniversitenin, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşunun yapması gereken çalışmaları içeriyor.”

Bir cevap yazın