İki gün yanacağız, sonra yağmur var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak giden havaların daha da ısınacağını belirterek, Perşembe ve Cuma günü için sıcak hava dalgasının etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, günün en yüksek hava sıcaklıkların bugün İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz’in İç Kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, perşembe günü ise İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun Kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. İki günlük sıcak havanın arkasından Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak sıcaklıklarda ani azalışlar ve kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

YAŞLILAR VE ÇOCUKLARA DİKKAT!

İki gün boyunca etkili olacak sıcak hava dalgasının oluşturabileceği (özellikle güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği yönünde uyarı yapıldı.

HATAY İÇİN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günün en yüksek hava sıcaklıkların önümüzdeki 2 gün süresince (Çarşamba-Perşembe) Gaziantep ve Kilis çevrelerinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Müdürlük, Akdeniz Bölgesi için az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı. İki günlük sıcak havanın arkasından Cuma (16.08.2019) günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak sıcaklıklarda ani azalışlar ve kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Akdeniz bölgelerinin bazı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, İç Ege, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş’ın güneybatısı ile Hatay’ın kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Bir cevap yazın