44 yolcu ölümden döndü!

Hatay’dan İstanbul’a giden köklü bir firmaya ait yolcu otobüsü seyir halindeyken cayır cayır yandı. İçindeki 44 yolcusuyla Hatay’dan İstanbul’a giden Ahmet Okçu yönetimindeki 34 GN 8564 plakalı otobüsün motor bölümü, Pozantı-Tarsus-Mersin otoyolunun Gülek Boğazı yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı. Durumu fark eden araç sürücüsü otobüsü yol kenarına yanaştırmasının ardından yolcular tahliye edildi.

Yolcuların tahliyesinin ardından alevlerin aracı tamamen kapladığı yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

Ağustos ayının ilk dokuz gününde otobüs yangını sayısı beş olarak kayıtlara geçti. Daha önce 2 Ağustos’ta Balıkesir-Edremit yolunda, 3 Ağustos’ta da  Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, 4 Ağustos’ta İzmir’den İstanbul’a sefer yapan yolcu otobüsünde, 6 Ağustos’ta da Muğla sınırları içindeki Yatağan-Milas karayolunda yolcu otobüsünde yangın çıktı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, can kaybının olmadığı yangında tüm yolcu ve çalışanlarageçmiş olsun dileklerini iletirken, “Ağustos ayının ilk 9 gününde 5 yolcu otobüsü yandı.Yangına sebep olan unsurlar bir an önce araştırılmalı ve daha büyük can kayıpları yaşanmadan denetimler arttırılmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın