Zehir dolu şişeler Hatay’a da gelecekti!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda aralarında Hatay’ın da olduğu farklı illerine gönderileceği belirlenen bin 401 şişe sahte alkollü içki ele geçirildi. Yabancı markalı bandrollerin basıldığı sahte içki şişelerine “Türk Hava Yolları’na Aittir” etiketi yapıştırılarak gümrüksüz satış mağazasından (free shop) alınmış görüntüsü verildiğini de belirleyen ekipler, 19 kişiyi gözaltına aldı.

Kaçak ve sahte içki satışının engellenmesine yönelik 20 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, bin 401 şişe kaçak/sahte içki, 10 bin 264 içki şişesi, 6 bin 670 litre metil alkol, 8 bin 547 adet içki şişesi kapağı, 68 bin 662 adet içki şişesi etiketi, 5 bin adet TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) bandrolü, 25 bin adet sahte yabancı menşeli bandrol, 4 litre anason yağı, marka basım makineleri, havalı kompresörler, 1 kapalı kasa kamyonet ve içki imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Operasyonlarda şüphelilerin yakalanmamak için genellikle lüks villaları üretim merkezi haline getirdikleri ortaya çıktı. Ayrıca, şüphelilerin körlük ve ölüme yol açan metil alkolü damıtarak, sahte TAPDK bandrolü ile dağıtıma sundukları tespit edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken 15’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Üretilen sahte alkollü içkinin kargo ve ambarlardaki yük kamyonları ile

2019 yılında 38 şüpheli tutuklandı

Üretilen sahte alkollü içkinin kargo ve ambarlardaki yük kamyonları ile İzmir, Hatay, Ankara, Eskişehir ve Tokat illerine gönderildiği belirlenirken yıl başından bugüne dek yapılan operasyonlarda toplam 145 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerden 38’i tutuklanırken 107’si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Bir cevap yazın