Zabıta ekiplerinden bayram denetimi

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki iş yerleri ve marketleri denetlendi. Mevzuatın ön gördüğü hükümleri esas alarak, pastane, lokanta, kafe, market denetimlerinde genel hijyen, ruhsat kontrolü, fiziksel ve teknik koşullar ile iş yerlerinde fiyat tarifesinin bulunup bulunmadığını denetleyen ekipler,  marketlerdeki ürünlerde ise özellikle son kullanma tarihinin geçip geçmediğine dikkat etti.

Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki iş yerlerinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, evrakları bulunmayan ya da eksik olan iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunurken, cezai işlemler de uyguladı.

‘Bayram boyunca görevimizin başındayız’

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, halk sağlığı ve güvenli bir bayram geçirmek amacıyla çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz özveriyle 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor. Bu denetimlerle hem vatandaşımız hem de esnafımız için birçok olumsuzluğun önüne geçiyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun denetimlerimizi büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Tüm şikâyetler ekiplerimizce mutlaka değerlendiriliyor. Zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz vatandaşlarımızın Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için bayram boyunca da görevlerinin başında olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın