1 Milyonluk soru bu kütüphanede saklı!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 11 soruya doğru yanıt vererek 1 milyonluk soruyu görme hakkı kazanan ve önümüzdeki dönemde de yarışmaya devam edecek olan İskenderunlu Arda Ayten, İskenderun Teknik Üniveristesi(İSTE) Merkez Kütüphanesi’nin fahri üyesi oldu.

Yarışmada bilgisi kadar, kitaplara olan ilgisi ile de dikkat çeken Ayten, İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Polat Çelik ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Şerifoğlu’nun konuğu olarak kütüphaneye gerçekleştirdiği ziyarette, keyifli sohbetin ardından kitapların büyülü dünyasına daldı.

Daha önce okumak isteyip de bulamadığı kitapları kütüphanede görünce oldukça şaşıran ve mutluluğunu gizleyemeyen Ayten, kütüphanenin kitap koleksiyonunu çok çeşitli ve özel bulduğunu söyledi.

Kütüphaneyi gezerken, kitaplara duyduğu ilgi, kütüphanelere bakış açısı ve okuma merakı ekseninde Nurten Çelik ile sohbet eden Ayten, kitaplarla ilkokulda öğretmeninin vesilesiyle tanıştığını ve düzenli okur olmayı da o öğretmenine borçlu olduğu ifade etti.

Yarışmanın 12. sorunun kütüphanedeki kaynaklardan çıkabilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Arda Ayten, bu sebeple kütüphaneyi daha sık ziyaret edeceğini söyledi.

İSTE Merkez Kütüphanesi olarak Arda Ayten’in fahri üyeleri olması ve kütüphaneden yararlanacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Polat Çelik de, “Genç yaşta okumaya böyle değer veren nesillerin yetişmesi için üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Arda Ayten’e Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında başarılar, kitap misali yaşamının güzelliklerle dolu olmasını dileriz” dedi.

Çelik ayrıca, yeni Kütüphane binasında Ayten’in okuduğu kitapları özel bir rafta sergileyebileceklerini belirterek, Arda Ayten’e üniversite adına hediye takdim etti.

Bir cevap yazın