Bu uyuma nazar değmesin!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleşen olağanüstü toplantısında kararların tamamı oybirliğiyle alındı. Meclis üyeleri eksiksiz bir şekilde gündeme gelen 27 maddenin tamamına ‘EVET’ oyu verdi.

Geçmiş yıllardaki toplantıların aksine büyük bir uyum içerisinde hareket eden Meclis, dünyanın ilk aydınlatılan caddesi ‘Tarihi Kurtuluş Caddesini Yayalaştırma Projesi’ için gerekli olan 100 Milyon TL için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a borçlanma yetkisi verdi.

Antakya-Kurtuluş Caddesi’nin Yayalaştırılması Projesi kapsamında alternatif yol olarak düzenlemesi yapılacak olan Kışla yanı Uğur Mumcu Caddesi, M.Kemal Şeyhoğlu Caddesi ile 1. Cadde’de arsa ve yapı kamulaştırması için gerekli 100 MİLYON TL BORÇLANMA teklifi, tüm üyelerin ‘KABUL’ oylarıyla, oybirliğiyle kabul edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Tarihi Kurtuluş Caddesini Yayalaştırma Projesi ile 22 m. genişliğinde, 745 m. uzunluğunda ve 32 m. genişliğinde, 980 m. uzunluğunda olmak üzere toplam 1725 metre uzunluğundaki yol üzerindeki tüm arsa ve konut ile işyerlerinin kamulaştırılarak yolun trafiğe açılacağını, bunun için 13.9 milyon TL arsa ile 80 milyon TL konut-işyeri kamulaştırma bedeli ödeneceğini belirterek, yıkım bedeli ile birlikte toplam ihtiyacın 99 milyon 860 bin lira olarak belirlendiğini söyledi.

Bir cevap yazın