Bu merkezin odak noktasında İTSO ve İSTE var!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), DOĞAKA ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 5. Odak Toplantısı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’nda gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, ATSO üyelerine bölgede kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarına kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkeziyle ihtiyaç duyulan nitelikli ve sertifikalı kalifiye eleman yetiştirileceğini söyleyen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “İskenderun’a kurulacak olan ve bölgemiz için de önemli olduğunu düşündüğümüz Kaynakçılık Mükemmeliyet merkezinin hayırlı olmasını diliyoruz. İskenderun’un sanayi ve liman şehri olması nedeniyle bu alanda nitelikli işgücü ve kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kar gözetmeksizin istihdama yönelik yapılan bu yatırım sadece şehrimizi değil, komşu illerdeki insanlarımız için de önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan nitelikli ve sertifikalı insan yetiştirmek olacaktır. Bununla birlikte, Merkez’de yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile yine ülkenin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu en güncel ve verimli kaynak teknolojileri ve yöntemleri geliştirilecektir. İskenderun’a üniversitenin kurulması noktasında İTSO’nun büyük destekleri olmuştur. İSTE, DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde daha kalifiyeli ve sertifikalı kaynakçıların yetişeceğine inanıyoruz. İTSO olarak bu projenin hayata geçirilmesi noktasında uzun süredir yoğun bir çaba sarf ettik. Bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili Antakya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve toplantıya katılan iş insanlarına sunum yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci de, “Sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odalarında toplantılar yaparak bu konunun önemini anlattık ve o bölgedeki iş insanları ile bira araya gelerek projemizi anlattık. Bugünde Antakya Ticaret ve Sanayi Odasındayız. İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinde sertifikalı ve bölgedeki sanayicilerimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insanlar yetişecektir. Bu konuyu Antakyalı iş insanlarımıza ve özellikle kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren sizlere anlatmak için buradayız” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci; Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili sektör sorunlarının çözümüne destek verilmesi konularında sinevizyon destekli olarak sunumunu gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın