Sürdürülebilir kentlerde HBB farkı

Hatay Büyükşehir Belediyesi , 18-20 Temmuz 2019 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti Dallas kentinde düzenlenen 4.Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu’nda ödüle layık görüldü.
Gerçekleştirilen ödül törenine, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili bakanlıkları, büyükşehir/il ve ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri, kamu şirketleri, sektör profesyonelleri ve temsilcileri, üniversite yönetimleri ve akademisyenleri de katılım gösterdi.
“Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Kategorisi”nde Hatay Büyükşehir Belediyesinin(HBB), Hatay ili Antakya ilçesi Zenginler, Ulu Camii, Güllübahçe, Yeni Camii, Şehitler ve Gazipaşa Mahallelerinde yer alan 5211 metre yolun cephe iyileştirilmesi ve kentsel tasarım projesi ödül ile taçlandırıldı.

FİKİR VE PROJELER PAYLAŞILDI
Sempozyumda “sürdürülebilir yapı tasarımı”, “sürdürülebilir yapı malzemeleri”, “sürdürülebilir kentsel tasarım”, “mühendislik bilimlerinde sürdürülebilirlik” ve “çevre politikaları ve uygulamaları” alanlarında geleceğe yönelik yapılması planlanan fikir ve projeler hakkında bilgiler verildi.
Ayrıca Amerika, Türkiye ve diğer ülkelerde ilgili alanlara ilişkin gelişmelerin değerlendirildiği, bilgi alışverişinde bulunulduğu çok geniş yelpazeye sahip olan sempozyumda ulusal ve uluslararası tüm firmalar kendi ürün ve hizmetlerini tanıtma imkânı saglarken yerli-yabancı uzman ve resmi kurum yetkilileri ile bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Bir cevap yazın