Bedelli erler yemin etti

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda bedelli olarak silah altına alınan erler 21 günlük eğitimlerinin ardından yemin ederek, terhis oldu.

2019 /4B Tertipli bedelli erler için düzenlenen yemin törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. Piyade Albay İbrahim Özdoğan ve yurdun dört bir yanından gelen askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, tören geçişi ve sancağın yerini almasının ardından, bedelli askerler Türk Bayrağı ve silahların bulunduğu yemin masasının üzerine ellerini koyarak hep bir ağızdan yemin etti. Resmi geçit töreninin ardından askeri kıyafetleriyle yakınlarıyla kucaklaşan askerler duygu dolu anlar yaşadı.

Bahriyeli askerlerin kıvanç ve mutluluğunu paylaşan Kaymakam Yönden, kutsal vazife olarak adledilen vatani görevini gerçekleştiren Mehmetçikleri tebrik ederek, yaşam boyu mutluluklar ve muvaffiyetler temenni etti.

Birliğine ilk katılan askere plaket takdim eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Vatanımızın birçok bölgesinde omuz omuza görev yapacak olan askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın