Göğüs kabartan Sancak Devir Teslimi!

2. Hudut Alay Komutanlığı’nda düzenlenen Sancak Devir Teslim Töreni’nde P. Alb. Ahmet Gürbüz, görev süresini tamamlaması nedeniyle sancağı P. Alb. Ümit Durmaz’a teslim etti.

2. Hudut Alay Komutanlığı’nda düzenlenen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Oğuz Tozak, Emekli Tümgeneral Orhan Tiryaki, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu ve Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Kumlu Kaymakamı Ercan Kayabaşı,Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kurum il müdürleri ile 2. Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı birliklerde görevli askeri personel katıldı.

Sancak devir teslim töreni İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp 2. Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla’nın kutlama mesajı ve atama emrinin okunması ile devam etti.  2. Hudut Alay Komutanlığı’nın tarihçesinin okunmasının ardından ise sancağı devralan ve devreden komutanlarımızın özgeçmişleri okundu.

Sancak devir teslimi için platformda yerini alan Albay Gürbüz ve Albay Durmaz devir-teslim andını içti. Sancak devir-teslim andından sonra komutanlık forsu verilen Albay Gürbüz’e 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç tarafından hizmet anısı ve hediyesi verildi.

Sancak devir-teslim tutanağını ise Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç onaylayarak Albay Gürbüz’e tümen hizmet anısını verdi.

Sancak devir teslim töreni yapılan tören geçişi ile sona erdi.

Bir cevap yazın