Kaymakamlıkta sizin için ‘Açık Kapı’ var!

İskenderun Kaymakamlığı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerini etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi amacıyla ‘Açık Kapı Projesi’ni halkın hizmetine sundu.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında Çay Mahallesi Beş Temmuz Caddesi Kaymakamlık Hizmet Binası Zemin Kat İskenderun/HATAY adresinde oluşturulan AÇIK KAPI bürosunda; Kaymakamlık, Belediye ve Sosyal Hizmet Merkezi temsilcilerinden oluşmak suretiyle vatandaş diyaloğu iyi olan ve sorun çözme yeteneğine sahip 3 personel görevlendirildi.

Bugün faaliyete başlayan Açık Kapı Bürosunu ziyaret eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, uygulamanın vatandaşlar ile en üst düzeyde iletişimin kurulması, talep ve beklentilerin hızlı takip edilmesi amacıyla büyük önem taşıdığını belirtirken, görevli personelin İçişleri Bakanlığı tarafından eğitime tabi tutulduğunu ifade etti.

Uygulamanın vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını söyleyen Kaymakam Yönden, “AÇIK KAPI bürosu marifetiyle; Vatandaşlarımızın yüz yüze, resmi internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapabilmesi mümkün kılınmıştır. Vatandaşlarımızca gerçekleştirilen başvurular elektronik sisteme kaydedilmek suretiyle ilgili/yetkili birimlere yönlendirilmesi sağlanmakta ve mümkün olan en kısa sürede şikayet/taleplerin sonuçlandırılması için gayret gösterilmektedir. Vatandaşlarımız sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebileceklerdir” dedi.

Bir cevap yazın