İSTE’den geleceğe ‘Zaman Kapsülü’ ile mesaj

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Deniz Bilimleri Teknolojisi Fakültesi öğrencileri, geleceğe bugünden bir iz bırakabilmek adına Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında anlamlı bir proje hayata geçirdi. İSTE’nin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Diploma Töreni’nin hemen ardından, Rektörlük binasının yanındaki bahçeye Üniversite’nin 30.uncu Kuruluş Yıldönümü olan 23 Nisan 2045 tarihinde açılması planlanan bir “Zaman Kapsülü” gömüldü.

Üniversiteye ait tanıtım materyallerinin de yer aldığı Zaman Kapsülü’nün gömü etkinliğine; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Şerifoğlu ile birlikte akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı.

23 Nisan 2045’te Zaman Kapsülü’nü açanlara bugün hakkında fikir vererek, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü ve iletişim işlevi görmesi düşünülen Zaman Kapsülü, İSTE’li gönüllü öğrenciler; Mert Babaoğlu, Ece Dede, Betül Yıldız, Tolga Sönmez, Alemin Ayyıldız, Seray Karali, Yusuf Akkaya, Medine Sönmez, Rojda İliş ve Metin Öner tarafından hazırlandı. Zaman Kapsülü’nde; gelecekten beklentilerin yazıldığı mektuplar, günümüzden haberler, günümüz teknolojisinden örnekler, cübbe, kep, tanıtım broşürleri, kalem, defter, anahtarlık, kupa, plaket, isimlik, tişört, gazete ve benzeri gibi eşya ve materyaller yer aldı. Eşya ve materyallerin uzun bir süre toprak altında muhafaza edilebilmesi için, Zaman Kapsülü mermerden imal edildi. İçerisine hava, haşere vb. girmemesi için, 60x40x30 cm boyutlarındaki Zaman Kapsülü özel mermer yapıştırıcısı ile tamamıyla kapatıldı. Toprak altında bir kapsülün var olduğunu göstermek ve işaret koymak için, açılma tarihinin de yazılı olduğu bir mermer levha, Zaman Kapsülü’nün üzerine konuldu.

Bir cevap yazın