İskenderun ve Arsuz’u ‘ÖZEL’ kılacak yatırımlar yolda

AK Parti Hatay Milletvekili Abulkadir Özel, basın mensuplarıyla biraraya geldiği İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde İskenderun ve Arsuz’da yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’in de eşlik ettiği ziyarette, Gümrük Laboratuarı’nın İskenderun’a kazandırılması yönünde yapılan çalışmalarda emeği geçen Hatay Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli ve iş dünyasına teşekkürlerini sunan Milletvekili Özel, Ziraat Bahçesi’nde ‘Disneyland’ türü bir eğlence merkezinin yapılması için çalışmaların yapıldığını aktardı.

 “İskenderunlu işadamlarımız artık Mersin’e gitmeyecek”

İskenderun’a yapılacak olan gümrük laboratuarının önemine değinen Özel, “Bakanlığımızdan 10 milyon lira bir ödenek aldık. Para şuan YİKOB’da hazır duruyor. İskenderun Teknik Üniversitemizde bina sorunu yok. O yüzden 10 milyon lira cebimizde kaldı. Bir de üniversitenin gümrük laboratuarı ve ekipmanları yapıya dahil olunca, 20 milyon liraya yakın tasarruf sağlamış olduk. Bu bina tamamlandığında İskenderunlu işadamlarımızın Mersin’e gitmesine gerek kalmayacak” dedi.

İskenderun’a nefes aldıracak proje

Ziraat Bahçesi’nin durumu hakkında da bilgiler veren Özel, “Geçmiş dönem belediye başkanımız Seyfi Dingil zamanında Ziraat Bahçesinin yeri İskenderun Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Sonra hastane fikri ortaya çıkınca, arazi Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Biz hastane yeri ile ilgili yer değişikliğine gittik. Çünkü Ziraat Bahçesi o bölgede ikamet edenler için çok önemli. Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’nın burası ile ilgili çalışmaları var. Biz burayı yakın zamanda İskenderun Belediyesi’ne tahsis ederek, bu çalışmalara destek vermek istiyoruz. Biliyorsunuz, Maydanoz Parkı civarında belediyenin 100 dönüm yeri var. Başkan Fatih Tosyalı, her iki alternatif kapsamında ‘Disneyland’ türü bir eğlence modelini İskenderun’a kazandırmak istiyor. Millet Parkı’ndan daha kapsamlı bir sosyal donatıyı hayata geçirmek istiyor. İskenderun’un nefes alacağı bu yerlerde çok güzel projeler hayata geçecek” diye konuştu.

“Lütfü Savaş, ne istiyorsa Ankara’da takibini memnuniyetle yaparım”

Devlet Demir Yolları’yla birlikte hareket edip, ‘kiralama’ yöntemiyle istasyon civarında yatırımcı aracılığıyla bir 5 yıldızlı otel yapımı için girişimleri olduğunu anlatan Özel, “Ayrıca, istasyon girişine modern bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Arsuz’a ve İskenderun’a hastane düşüncemiz var. Çalışmalarımız sürüyor. Arsuz/Samandağ yolu önemli bir proje. Madenli Balıkçı Barınağı’nda su sporları ile ilgili çekincelerimiz ver, bunları paylaştık. O bölgede poyraz hiç durmuyor. Su sporları için daha sığ derinlik gerekiyor gibi.. HADO meselesine gelince, HBB Başkanı Lütfü Savaş ne istiyorsa Ankara’da takibini memnuniyetle yaparım” derken, Amanos Tüneli için ‘yap işlet devret’ modelinin hayata geçirileceğini söyledi.

“Basının varlığı bizi diri tutuyor”

Yerel basının desteklenmesi gerektiğini belirten Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, 1946 yılına ait gazetelerin yer aldığı ciltleri incelerken, “Basın bizim sesimiz, kulağımız. Gazetelerin varlığı bizi diri tutuyor. Üzerimize düşen her konuda yanınızdayız” şeklinde konuştu.

“Artık gemilerle öyle 25 binlik değil, 3-5 bin kapasiteli Angus gemisi sevkiyatları oluyor”

Angus ithalatı ile ilgili açıklama yapan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, limandaki angus tahliyesi sırasında eskisi gibi ağır bir kokunun yayılmadığını belirterek, “Artık gemilerle öyle 25 binlik değil, 3-5 bin kapasiteli Angus gemisi sevkiyatları oluyor. Hem bu gemilerin açık denizde iken temizliği ve ilaçlanması daha kolay ve hijyenik oluyor hem de tahliyesi daha hızlı yapılıyor” dedi.

Bir cevap yazın