Deprem kahininden korkutan uyarı

Deprem tahminleri ile son zamanlarda adından söz ettiren Frank Hoogerbeets, Türkiye için korkutan son dakika uyarısında bulundu. 2019 yılında, 6 ve üzeri büyüklüğündeki depremleri inceleyen Hoogerbeets’ın tahminleri korkuttu.

Neredeyse her iki günde bir 6 ve daha büyük deprem meydana geldiğini ifade eden Hoogerbeets, 4-14 Haziran arasındaki 10 günlük süreçte 6 ve daha büyük bir depremin oluşmadığını fakat Dünya’nın, Satürn ve Mars ile hizalandığı 14 Haziran tarihi itibariyle 6 şiddetinden daha büyük 18 deprem yaşandığına dikkat çekti.

8-11 Temmuz arasında yaşanacak gezegen hizalanmasına dikkat çeken Hoogerbeets, bu tarihte meydana gelecek olan gök olayları sebebiyle 8 büyüklüğünde bir depremin oluşabileceğine değindi.

Akdeniz bölgesini yakından inceleyen Hoogerbeets, geçtiğimiz günlerde Mısır’ın Akdeniz kıyısı açıklarında meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem için, bu bölgede pek de görülen bir durum olmadığı yorumunda bulundu.

4.5 büyüklüğündeki depremin Akdeniz’de son zamanlarda yaşanan en büyük sarsıntı olduğunu ifade eden Hoogerbeets, Türkiye’nin Ege kıyıları, Yunanistan ve İtalya’nın yakından takip edilmesi gerektiğini ve deprem faaliyetleri açısından bu üç ülkenin daha büyük riskler taşıdığını söyledi.

Hoogerbeets kısa bir süre içerisinde aralarında Türkiye’nin de yer aldığı bu üç ülkede şiddetli bir depremin görülebileceği uyarısında bulundu.


Bir cevap yazın