Bu yıl 1. Ligde kıyasıya ‘Savaş’ var!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeni sezon hazırlıklarını Osman Çalgın tesislerinde sürdüren Hatayspor’un antrenmanı izledi. Gelecek hafta başı itibarıyla 18 kişilik kadroyla Erzurum’da kampa gidecek olan takıma başarılar dileyen Başkan Savaş, teknik direktör İlhan Palut ve teknik kadrodan bilgiler aldı.

“Yine şampiyonluğa oynayacağız”

Yeni sezonda hedeflerinden hiçbir sapma olmadığını söyleyen Başkan Savaş, “Spor Toto 1. Lig play-off finali ile gönüllerin şampiyonu olduk. O mütevazı kadromuz ile kora kor bir mücadele yaptık ama galibiyeti kaybeden biz olduk. İlhan hocamız ile devam ediyoruz. Tekliflere rağmen Hatayspor’da kalmayı tercih etti ona teşekkür ediyoruz. Geçen sezon kıl payı kaçırdığımız Süper Lig hedefimizi bu sezon yakalayacağımıza inanıyoruz. Takımımıza inancımız tam. Biz bu sene yine şampiyonluğa oynayacağız” dedi.

“Mevcut kadroyu korumaktan yanayım”

Genç oyuncu destekli bir kadro ile yeni sezon çalışmalarına başladıklarını ve transferleri tamamlayıp kampa tam takım haline gitmek istediklerini anlatan Teknik Direktör İlhan Palut, “Beş transfer yaparak sezona başlamayı düşünüyoruz. Biz gerçekten bu lig için iyi oyuncular istiyoruz. Bu 5 transferimizin takımımızı daha yukarıya götürecek isimler olmasını istiyoruz. Geçen sezon final oynamış bir takım bu sene için de Süper Lig’e çıkma hedefi mutlaka koyacaktır” dedi.

Palut, transfer çalışmaları kapsamında en son Aytemiz Alanyaspor’da oynayan Bobo ile ön görüşme gerçekleştirdiklerini, bundan sonrasını da yönetim ve Bobo arasındaki konuşmaların belirleyeceğini sözlerine ekledi.

3 yabancı futbolcuya davet

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki idman gerçekleştiren takımda,3 yabancı futbolcunun denemeye alındığı öğrenildi. Transferde hata yapmak istemeyen bordo-beyazlılar Estonya’nın FCI Levadi takımında forma giyen 28 yaşındaki Ukraynalı Yevhen Budnik’i, Irak U-19 Milli Takımı’nın Kaptanı Ahmed Sartip’i ve henüz bilgisine ulaşılamayan Papa Mane isimli bir futbolcuyu denemek üzere Hatay’a çağırdı. 3 futbolcu bugün takımla beraber, Osman Çalğın Tesisleri’nde antrenmana katıldı.

Bir cevap yazın