Arsuz, geleceğe ortak akılla hazırlanıyor

Arsuz Belediyesi, ilçenin geleceğine yön verecek olan projeleri toplumun tüm kesimleriyle birlikte değerlendirmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 2020-2024 Stratejik Plan Çalıştayı” düzenlendi.

Arsuz Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından, Arsuz Belediyesi Nikâh Salonu’nda  düzenlenen toplantıya, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Arsuz Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Salim Dik, çalıştay hakkında bilgi vererek, stratejik planın nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Çalıştayın ilçe adına çok yararlı olacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ise, “Stratejik plan akılcı ve bilimsel yönetim aracıdır. Bu yönetim anlayışı mevcut olanaklar ile mahalli müşterek ihtiyaçlarımızın karşılanmasında ne zaman, hangi kaynaklarla ve sonucunda elde edilecek faydayı ölçmeyi sağlayan göstergeleri ortaya koymamızı sağlamaktadır. Bu bağlamda siz değerli paydaşlarımızın, belediye olarak hazırlayacağımız 2020- 2024 stratejik planına yapacağınız katkılar bizim için çok kıymetli ve önemlidir. 2020 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan 5 yıllık stratejik planımızın belirlenen hedeflere ulaşmadaki başarısını ortaya koymak ve hesap verme sorumluluğunu yerine getirmek üzere, her yıl düzenli olarak, Temmuz ve Şubat aylarında izleme, değerlendirme raporları ile de kamuoyunu bilgilendireceğiz. Yıllık olarak hazırlanan bütçe, performans programı ve faaliyet raporları belirlenen takvimler çerçevesinde yine kamuoyu ile paylaşılacaktır. Etkinlik, verimlilik, saydamlık, hesap verilebilirlik ve karar alma sürecinde katılımcılığın sağlanması temel yönetim ilkelerimiz olacaktır. İlçemizin geleceğini ilgilendiren kararların ilgili kamu kuruluşları, meslek kuruluşları, uzmanlar ve bilim insanlarının desteği ile alınması sağlanacaktır. Katılımınız için teşekkür ediyor, bu çalıştayın ilçemiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın