MKÜ, TÜBİTAK’tan duble birincilik kaptı!

Hatay Mustafa  Kemal Üniversitesi(MKÜ) öğrencileri, TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında iki farklı projeyle, iki birincilikle ayrıldı.

 TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 42 üniversiteden toplam 100 projenin ön elemelerini geçtiği 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında hem sağlık, hem de eğitim kategorilerinde birincilik ödülünün sahibi olmayı başaran öğrencilere, ödül töreninde MKÜ Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen ve Danışman Öğretim ÜyeSİ Prof. Dr. Nizami Duran da eşlik etti.

24-26 Haziran 2019 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında,  Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizami Duran danışmanlığında yarışan MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi öğrencileri Elif Gökçe Hozatlıoglu, Orkun Oğuz ve Halil Yılmaz projeleriyle bölgeler arasında;  Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Şenol Saygıner danışmanlığında Eğitim Fakültesi öğrencileri Mertcan Dinler ve Cafer Gencer Toktar tarafından oluşturulan ekip de “İşitme Engelliler İçin Alternatif İletişim Uygulaması: “Eller Konuşsun” projeleriyle üniversiteye iki ayrı birincilik ödülünü kazandıran isimler olmayı başardı.

Birinci olan ekipler, Eylül ayında İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye finallerinde Hatay Mustafa  Kemal Üniversitesi(MKÜ)’ni temsil edecek.

Bir cevap yazın