Vali Doğan, Suriye Görev Gücü Koordinasyon Toplantısı’nda

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu koordinesinde Gaziantep’te gerçekleştirilen Suriye Görev Gücü Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Gaziantep Teymur Continental Otel’de gerçekleşen ve eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal yaşama kadar pek çok konunun sunumlar eşliğinde ele alındığı toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Enerji Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Vali Yardımcıları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, tüm dünyayı yakından ilgilendiren Suriye meselesinin ekonomik, siyasi, sosyal ve güvenlik boyutu bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de 3 milyona yakın Suriye vatandaşı yaşamaktadır. Bunların sorunları bizleri doğrudan ilgilendiriyor. Suriye konusu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın meselesidir” dedi.

Gül, iki gün sürecek toplantının temel amacının, Suriye’deki güvenli bölgelerin normalleştirilmesi, Türkiye’deki Suriyelilerin dönüşlerinin önünün açılması, ticaretin, dolaşımın, sağlık hizmetlerinin daha sağlıklı verilmesi olduğunu dile getirerek, yoğun programlarına rağmen programa iştirak eden bakan yardımcıları ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı, yarın farklı bakanlıklardan katılamla devam edecek.

Bir cevap yazın