Hatay’da fark yaratan 2 başarılı kadın

Ülkemizde kadınların girişimciliğe özendirilmesi, başarılı Kadın Girişimcilerin rol model olarak toplumda görünür kılınması ve ödüllendirilmesi amacıyla, 450 kadının katıldığı Lions Türkiye Konfedarasyonu “Lions Fark Yaratan Kadın Girisimci Yarışması”nda Hatay’a iki ödül geldi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Melisa Kara tarım girişimci ödülü, Gizem Mursaloğlu ise tasarım girişimci ödülü alarak Hatay’da fark yaratan başarılı kadınlar olmayı başardı.

İstanbul’da düzenlenen törenle ödüllerini alan başarılı kadınlardan Mesila Kara, yeşil yapraklı sebzelerde kansorejen olduğu kanıtlanan nitrat ve nitrit birikimi ve klorofil içeriği ile ilişkisi konulu MKÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri anabilim dalında yapmış olduğu doktora çalışması ‘Nitrat, Nitrit Birikimi ve Klorofil İçeriğinin Maydanozlarda Belirlenmesi ve Birbiriyle Olan İlişkileri Projesi’ ile ödüle layık görülürken, konuklara hitaben yapmış olduğu teşekkür konuşmasının sonunda “Hepinizi Gastronomi Kenti Hatay’a bekliyoruz” dedi.

‘Kiz Mücevher’ projesi ile tasarım ödülü almaya hak kazanan tasarımcı Gizem Mursaloğlu da çok yakında mücevher tutkunlarını kendi markasıyla buluşturacağını belirtirken, ““Kiz” bir mücevher markasıdır. Anlamını eski Türkçe’deki gizem kelimesinin kökünden alır. Tıpkı markamın kelime anlamının hissettirdiği gibi, taşıdığı parçalar ile merak uyandıran kadınlar için zamansız parçalar tasarlıyorum” dedi.

Bir cevap yazın