Her şey çok güzel oldu

31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu bu kez fark atarak önde tamamladı. Milyonlarca İstanbul seçmeni bugün yine sandık başına giderek oyunu kullandı.

Yenilenen seçimde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 54, 03’ünü alırken, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ise oyların yüzde 45,09’unu aldı. Açılan yüzde 99,4 sandık sayısına göre Ekrem İmamoğlu, rakibine 777 bin 581 oy fark attı. Bu tarihi zaferin ardından İmamoğlu, kameralar önüne geçerek, teşekkür konuşması yaptı.

85 günde iki kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmasında demokrasinin önemine vurgu yaparak, “Seçimin kazananı ben değilim, bu seçimin kazananı demokrasidir, 16 milyon İstanbulludur. Bugün oluşturduğumuz İstanbul ittifakı, sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Ben bu kenti tek başıma yönetmeyeceğim, her kesimin sesine kulak vereceğim. Partiler kutsal yapı değildir. Dünyaya farklı bir pencereden baksa da hizmette araçtır. Partiler gibi liderler de kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak asla doğru değildir. En büyük millettir, çünkü egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir” dedi.

Bir cevap yazın