Arsuz, kayısıyla da zirveye çıkmaya hazır

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, kayısı festivaline hazırlanan ilçede başlayan kayısı hasadını yerinde inceleyerek, çiftçilerden hasat ve ürün hakkında bilgiler aldı.  Arsuz’un Türkiye’nin en iyi kayısı merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Kaymakam Sarı, ilçede Kurtbağı, Derekuyu, Karagöz, Üçgüllük Ada Mahalleleri gibi belirli bir bölgesinde yetişen ve hem aroması hem de büyüklüğü ile fark yaratan Arsuz kayısısının çok meşhur olduğunu belirterek, ilçenin kayısıda da iddialı olduğunu ifade etti.

İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal’ın eşlik ettiği ziyarette, Kaymakam Musa Sarı bu yıl 30 Haziran’da Kurtbağı Kayısı Festivali’ni planladıklarını belirterek, herkesi Arsuz’a kayısı hasadını görmeye davet etti.

Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal da, heyetin ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, çiftçiler adına Kaymakam Sarı ve ilçe müdürlerine teşekkür etti.


İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Yılmaz da, Arsuz’da yaklaşık 2019 yılı üretim sezonunda 1000 hektar alanda yaklaşık 7000 ton ürün beklediklerini vurgulayarak, üretimin her geçen gün arttığını ve şu anda kaysının mahallerde kilosunun yaklaşık 2,50 TL civarında satıldığını ifade etti.

Müdür Yılmaz, ayrıca kayısının faydalarına da değinerek, kayısının sindirim sağlığını desteklediğini, diyabet tedavisine yardımcı olduğunu, iltihapla savaştığını, görme yeteneğini geliştirdiğini, karaciğer hasarını önlediğini, kalbi koruduğunu, kilo vermeye yardımcı olduğunu ve kemik sağlığını geliştirdiğini ifade etti.

Bir cevap yazın