Su kayağı heyecanı sizi bekliyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Karlısu Göleti Su Sporları ve Macera Parkı’nda su kayağı ve kano gibi heyecanı yüksek su sporlarının yapılmaya başlandığını belirterek, adrenalin tutkunlarını parka davet etti.

Antakya’yı ve ovanın bütününü görebilecek muhteşem bir konumda olan Karlısu Göleti’nin bölgede tek olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden  Başkan Savaş, tesiste sportif faaliyetler  yapılabilmesi için yaklaşık 1,5 yıldır çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Savaş, göletin sadece Hatay’ın değil, tüm civar illerin görmek ve spor yapmak isteyeceği bir mekan olacağının altını çizerek, “Göletimizin kenarında kapalı ve açık mekanlarımız var. Göl içerisinde güzel bir havuz yaptık. Burada gençlerimiz, çocuklarımız rahat rahat yüzebilecekler. Bunların dışında burada kano yarışları, su kayağı yarışları düzenlemek istiyoruz. Göl içerisine balık bıraktık. Yakında, gölette balık tutma yarışması da yapacağız. Amanoslar’ın etekleri eskiden korkuyla anılan yerlerdi. Şu anda sporla huzurla ve güzelliklerle anılmasını sağlayacak faaliyetler içerisindeyiz. İnşallah buradan faydalanan insan sayımız gittikçe artacak, Hatay’ın hem turizmine hem de ticaretine katkı sağlayacak. İmkânlarımızı zorlayıp Hatay’ın savaşın gölgesinde kalan bir şehir olmadığını, Hatay’da hayatın normal şekilde devam ettiğini, bu kentte insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam mücadelesi verdiğini göstereceğiz” dedi.

Bir cevap yazın