Lütfü Savaş, ‘Her açıdan İmamoğlu’ dedi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Dernekler Federasyonu’nun davetlisi olarak gittiği İstanbul’da Ruhat Mengi’yle Her Açıdan TV’nin bu haftaki konuğu oldu. Hatay milletvekilleri, işadamları, Hataylı parti yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte İstanbul Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde İstanbul’da yaşayan Hataylılarla bir araya gelen Başkan Savaş, daha sonra TV programında kendi seçimlerinden de örnekler vererek, 23 Haziran İstanbul seçimin önemine değindi.

İttifakların adına bakmayın!

23 Haziran seçimlerinin İstanbul’un ileri demokrasiye hazır olup olmadığını ortaya koyacağını söyleyen Başkan Savaş, “Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de Demokrasi misyonunu üstlenmiş demokrasiyi isteyenleri temsil edecek bir şahsiyettir. Toplumun hasretlerini giderecek isimdir. Ben seçimde hep şunu söyledim; “İttifakların adına bakmayın. Biri Cumhur ittifakı diğeri Millet ittifakı… Her iki ittifak da sizi çağrıştırıyor, sizi ifade ediyor.  Cumhur demek zaten milletin kendisidir. Millet demek zaten yine milletin kendisidir. Her iki ittifakın adı sizi tarif ediyor, ama siz adam seçin” dedim. Ekrem Bey de ne kendini, ne CHP’yi, ne İyi Parti’yi temsil ediyor. Hatta millet ittifakını değil milletin kendisine hizmet edecek, ileri demokrasiye hizmet edecek, direk Türiye Cumhuriyeti ittifakının adayıdır. Onu kazandığımız zaman Türkiye’yi kazanacağız” dedi.

Genç ve yaşlı boksör mücadelesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun bugün akşam gerçekleştireceği ortak canlı yayın mücadelesinin galibinin seçimin de galibi olacağını söyleyen Başkan Savaş, “Program, genç boksör ile biraz yaşı geçmiş bir boksörün mücadelesine benzeyecek. Genç boksörün temkinli, sakin ve uzun mesafeli çalışması gerekiyor. Ama, yaşlı geçmiş boksör işi bitirmek isteyecektir. Birin de tecrübe var, diğerin de eğitim ve vizyon var. Eğitim ve vizyonun ön plana çıkacağını, yani Ekrem Beyin gençliği, vizyonu, sakinliği, soğukkanlığı, sabrı, sukuneti ile mücadeleyi kazanacağını düşünüyorum. 23 Haziranda hangi adayın kriteri İstanbul ve Türkiye’ye uyuyorsa o kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Kazanan Türkiye olacak

23 haziran’ın Türkiye Cumhuriyeti ittifakının demokrasiye sahip çıkıp, çıkmayacağı günün adı olduğunu söyleyen Başkan Savaş, programla ilgili, “İki adayın katılacağı program nezaket çerçevesinde, samimi bie çerçevede geçebilir, çok da da hararetli geçebilir.  İsteriz ki; 500 bin fark olsun ama her türlü imkan iktidarın ellerinde, ekonomik güç de var. Ama biz insanların sağduyusuna ve ileri demokrasi talebine güveniyoruz. Seçimde hile yapılacağı söylentilerine gelince, ben sandıkta oy çalana değil, çaldırana kızarım. 23 haziranda inşallah ülkemize huzur gelecek, Türkiye ileri demokrasiye sarılacak.  İnşallah, kazanan Türkiye olacak” dedi.

Baikan Savaş, bugün (16 Haziran Pazar) de İstanbul Küçük Çekmece’deki Sefaköy Kültür Merkezi’nde hemşerileriyle bir araya gelecek.

Bir cevap yazın