MEME REDDİ NEDİR ?

Meme Reddi; normal bir düzende emen bebeğin aniden memeyi emmeyi bırakmasıdır. Bu kesinlikle emzirmenin bitmesi demek değildir, geçicidir. Mutlaka altında yatan bir neden vardır ve meme reddini başlatan bir olay gerçekleşmiştir. Bu mesela; annenin üzüntü veya kaygı yaratacak bir olay yaşaması olabilir. Bebeğin, memeyi ısırması sırasında istemsizce bağırmak bile meme reddi yaratabilir. Soğuk algınlığı başta olmak üzere tüm hastalıklar meme reddine neden olabilmektedir. Memeden süt akışının yavaşlaması da redde neden olur.

BİBERON EN SIK MEME REDDİ NEDENİDİR. ANNE MEMESİNE BENZEYEN BİBERON YOKTUR. Meme reddinde bebek tek memeyi veya iki memeyi birden red edebilir.

Bilinmesi önemli nokta; 3-4 aylık veya daha büyük bir bebek memeyi eskisi kadar sık istemeyebilir, beslenme araları açılabilir. Bu bir MEME REDDİ değildir, bu durumda bebeğin acıkmasını ve memeyi talep etmesini beklemek faydalıdır .

Bebeğin kilo alımı da 3-6 ay arası, ilk 3 aydaki kilo artışına göre daha az olacaktır. Ortalama 3 aydan sonra görülen kilo alım yavaşlaması ve bebeğin memede geçirdiği zamanın azalması, emme aralarının uzaması ile anne bebekte meme reddi geliştiğini bu yüzden kilo almadığını düşünür, üzülür, kaygılanır.

Üzülmeyin anneler!
Bu durum meme reddi değil, ki gerçek meme reddi yaşasanız bile o da geçici bir sorun!
Çocuğunuzun kilo ve persentil takibini düzenli yaptırın yeter.

BEBEĞİNİZ MEMEYİ ISRARLA VE UZUN SÜRE RED EDİYOR OLSA BİLE MEMEYE GERİ DÖNMESİ MÜMKÜNDÜR. ZAMAN VE SABIR(!) ÇOK ÖNEMLİ.. İKİ ADIM İLERİ, BİR ADIM GERİ OLABİLİR, VAZGEÇMEMEK ESAS!

Detaylı bilgi için instagram hesabım; @annesutudoktor

Bir cevap yazın