Bu kaymakam ayakta alkışlanır

Göreve geldiği günden itibaren Arsuz’da turizmi ayağa kaldırma noktasında birçok ilke imza atan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçede yapılan ve yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.

Hızlı bir kalkınma sürecine giren Arsuz’u dokusunu koruyarak cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyen Sarı, ilçe merkezine yeni bir çehre kazandıran Rhosus Antik Kent Projesiyle tarihi Arsuz evlerinde restore çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Arsuz Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Valiliği ile birlikte koordineli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kaymakam Musa Sarı, “Doğu Akdeniz’in incisi turizm cenneti, medeniyetler şehri Hatay’ın minyatürü, kardeşliğin, birlik beraberliğin şehri ve yeni sloganımız Festivaller şehri Arsuz’umuz hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bölgemizin en önemli projesi olan HADO ve yat limanının çalışmaları Sayın Valimizin destekleriyle yoğun bir şekilde devam ediyor. Madenli Mahallemizde bulunan balıkçı barınağımızın yat limanı su sporları merkezine dönüştürülmesi ve hatta içerisine de Büyükşehir Belediyesinin planladığı HADO’nun yerleştirilmesiyle bu bölge daha da bir canlılık kazanacak. Valimiz bu proje ile yakından ilgileniyor. Valimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bölge için hayati öneme sahip Arsuz – Samandağ yolunun çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Kaymakam Musa Sarı, “Yine sayın Valimizin destekleriyle, ayırdığı ödenekleri bu projenin hızlı bir şekilde çalışmalarına başlandı. 29 Ekim’de açılması planlanıyor. Yaklaşık 25 km’lik yol, beraberinde bisiklet yolu ve belki sosyal donatılarla birlikte müthiş bir doğal güzelliğiyle seyahat edilebilecek bir yol haline gelecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın