Hatayspor, ‘Süper’ oynadı, ama yetmedi…

Hatayspor, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Gazişehir Gaziantep’e penaltılarla elendi. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynan Süper Final’de normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca, penaltılar sonucu bu sezon Süper Lig’e yükselen üçüncü ve son takım olmayı başaran takım Gazişehir Gaziantep oldu.

Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselip devler arenasına çıkma hedefine final maçıyla yaklaşan Hatayspor’un maçtaki tek golünü golünü 82. dakikada Mirkan Aydın, rakip takımın tek golünü ise 45. dakikada Gökhan Alsan kaydetti. İlk 5 Penaltı atışında Hatayspor’lu Gökhan Karadeniz’in golü kaçırmasıyla, Gaziantep 5-3’lük üstünlük sağladığı atışlarla Süper Lige yükseldi.  

Futbolcular, maça ‘Spor kardeşliktir. Maç sonu rakibine sarılabilmektir” pankartı ile çıkarak, önemli bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Spor Toto Süper Lig final maçında oynadığı futbolla destan yazan Hatayspor’u İstanbul’da Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları da yalnız bırakmadı.

Bir cevap yazın