Arsuz, adım adım Avrupa’ya açılıyor!

Arsuz Kaymakamlığı’nın Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına koordine ettiği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen ‘Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım’ isimli Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projesi kapsamında Londra / İngiltere hareketliliği gerçekleşti.

Uluçınar Ortaokulu, Konacık İlkokulu ,Hüyük Ortaokulu,Hacıahmetli Ortaokulu,Üçgüllük Ortaokulu,Yukarıkepirce Ortaokulu’nun ortak olduğu projenin 2’nci kurs faaliyetlerini “Öğretimde Yenilikçi Yaklaşımlar isimli kursa katılarak Londra’da gerçekleştiren öğretmenler Erasmus+ programı sayesinde bilgi ve deneyimlerine yenilerini  ekledi.

Arsuz Kaymakamlığı / İlçe Mem Proje ofisi koordinatörlerinden Nilgün Savaş, öğretmenlerin edindikleri deneyimlerden bahsederek, “ Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım isimli projemizle eğitimde kaliteyi arttırmak, daha interaktif ve eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturmak, eğitimde yenilikçi yaklaşımları öğrenerek derslerimizi zenginleştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla, konsorsiyum ortağı okulların öğretmenleri Londra’da düzenlenen web2.0 araçları, e-twinning, proje yönetimi ,zaman yönetimi, müze eğitimi, açık alanda eğitim öğretim faaliyetleri gibi konuları kapsayan 5 günlük “Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar ” kursuna katılım gösterdik. 5 gün devam eden kursta katılımcı öğretmenlerimiz eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri hakkında bilgi kazanmış olmanın yanı sıra birbirinden farklı uygulamalar yapma ve yeni web 2.0 araçları öğrenme,proje tasarlama – yönetme,derslerini açık alanda verimli şekillerde işleme yöntemleri hakkında bilgi ve deneyim kazandık. Okullarında ve ilçede nitelikli projeler tasarlama hedefi taşıyan öğretmenlerimiz; katıldıkları kursta proje tasarlama aşamaları hakkında detaylı bilgiler edindi. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde sıkça kullanılması gereken ve öğrencilerde kalıcı öğrenme sağlayan web 2.0 araçlarının yanı sıra, bu araçları sıkça kullanacakları e-twinning portalı ; ve açık alanda eğitim öğretim etkinlikleri gibi yenilikçi ve yaratıcı öğrenme araçlarıyla bireysel ve grup çalışmaları yaparak uygulamalar yaptı.

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, projenin Londra hareketliliğinde öğretmenlerinin yenilikçi öğrenme metotlarıyla ilgili bilgi, deneyim ve proje hazırlama basamaklarını öğrenme fırsatı elde ettiğini ifade ederek, “Kurs süresinden arta kalan zamanlarda Londra’nın kültürel ve tarihi dokusunu tanıma ve turistik yerlerini gezme şansı yakalayan öğretmenlerimiz bu hareketlilik sayesinde yalnızca eğitim almış olmadı, aynı zamanda genel kültür birikimlerini de arttırmış oldu” dedi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, Arsuz eğitim camiasını temsilen projenin Londra hareketliliğini gerçekleştiren öğretmenleri tebrik ederek, projenin eğitimde yenilikçi bakış açısı ve farklı yöntemler ve tekniklerle zenginleştirilmiş eğitim ortamı gerçekleştirilmesi açısından önemine değindi.

Bir cevap yazın