Yakmadan önce bir kez daha düşünün!

Yasa var, ceza var, uzmanların uyarısı da var ancak kurallara uyan yok. Toprağın çoraklaşmasına, verimsizleşmesine ve canlıların yanarak ölmesine ya da yuvasını terk etmesine neden olan anız yangını, Amik Ovası’nı duman altında bırakırken, bölgede yaşayan insanları da ciddi şekilde rahatsız ediyor. Her yıl bu mevsimde yanan anızın dumanı Kırıkhan Çiloglan Köyü’nden yükseldi. Olaya müdahale eden Jandarma ekipleri tutanak tutarak, hukuki süreci başlattı..

Konuya dikkat çeken ve anız yakmanın toprakta yaşayan canlılara nasıl zarar verdiğini hatırlatan Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, “Hatay’da buğday hasadı başladı. Tüm çiftçilerimize bolca kazanç dilerken, anız yakımına bir kez daha dikkat çekmek isterim.. Anız yakmak; cenneti, cehennem ateşiyle yakmaktır. Yangın doğal dengeyi bozuyor. Arazide yaşayan yaban hayvanlar ya yanıyor, ya da yuvalarını terk etmek zorunda kalıyor. Anız yakımı kanunen yasak olduğundan bu yıl denetimler daha sıkı geçecektir. Lütfen, kazancınızı ceza olarak ödemeyin. Suç işlemeyin, günaha girmeyin ve anız yakımını durdurun” diyerek, üreticilere seslendi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası da, “Bereketli Amik Ovası’nda buğday hasadı başladı. Evimize, çevremize, havamıza ve bereketli topraklarımıza zarar veren “ANIZ” yakımıyla ilgili hem çiftçilerimizi, hem vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz” diyerek, konunun hassasiyetine vurgu yaptı.

Bir cevap yazın