MÜSİAD’dan çok konuşulacak iftar!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi tarafından İskenderun’da düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İskenderun Anıt Alanı’nda gerçekleşen iftar programına Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanı sıra MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya ve eşi, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, İşinsanı Recep Atakaş, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, MÜSİAD Genel Merkez Kurul Üyeleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit ve gazi aileleri yok sayıldı!

Yoğun kalabalığın olduğu sahil bandındaki iftarda yemek sıkıntısı yaşanması üzerine, iftar sofrasında yer bulamayan şehit ve gazi aileleri civardaki lokantalara yönlendirildi.

Alandaki bazı görevlilerin, şehit ve gazi aileleri ile yakınlarını iftar sofralarından kaldırıp, ‘Burası protokol mensuplarına aittir’ diyerek alandan uzaklaştırması, orada bulunanların büyük tepkisini çekti. Bir süre yaşanan tartışmalardan sonra bazı ailelerin iftarı protesto ederek, terk ettiği gözlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından, okunan ezanla birlikte binlerce kişi orucunu aynı sofrada açtı.

MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, iftar sofralarının “Dostluk kardeşlik ve muhabbet duygularımızın pekişmesi ve helal lokmamızı paylaşmak için hazırlamış olduğumuz iftar soframıza hoşgeldiniz, şeref verdiniz.  İftar sofrasında bir araya gelmek Ramazan’ı Şerifin en güzel geleneklerinden biridir. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Yaşadığımız dönemde ülkemiz küresel ticaret savaşlarının, kirli siyaset oyunlarının tam ortasında kalmıştır. Ekonomik, iktisadi, askeri ve politik baskılara maruz kalıyoruz. Biz işadamları olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Biz Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Rumuyla, Yahudisiyle bu topraklarda bin yıl yaşamayı başarmış bir ecdadın çocuklarıyız. Bu milleti bölmeye çalışanlar denemeyin, uğraşmayın, bölemeyeceksiniz. Bu ülke toprakları işgal altındayken bile buna muvaffak olamadınız ki,  güçlü Türkiye’de hiç muvaffak olamayacaksınız. Tekrardan iftar soframıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum“ dedi

İftar programının son konuşmasını gerçekleştiren Hatay Valisi Rahmi Doğan ise nice ramazan ve bayramlara huzur, birlik ve beraberlik içerisinde erişme temennisinde bulunarak, “Bu mübarek günde bizleri bir araya getirerek burada şehit ailelerimizle, gazilerimizle ve vatandaşlarımızla bir araya gelmemize vesile olan MÜSİAD Yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Başı rahmet,  ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bu Mubarek Ramazan’ı Şerifin sonlarına yaklaştık. İnşallah Ramazan Bayramı’na da huzur içerisinde, mutluluk içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde kavuşmak nasip olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin stratejik konumu ortada. Bizim milletimiz alın teriyle üreten bir millet. Hemen körfezin sağına ve soluna baktığımızda bacası tüten fabrikalar bunun işaretidir. Bu milleti elbirliğiyle şahlandıracağız. Bu millet üretmekte ve büyümekte dolayısıyla biz de ülkemizi kalkındırmak için işçimiz ve işverenimizin yanında yer alacağız, onlarla birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Paylaşma ve dayanışma duygularının zirvede olduğu Ramazan ayının bizleri manevi olarak farklı noktalara taşıdığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Vali Doğan “Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor ve bu iftar sofrasında birlikte olmamıza vesile olan MÜSİAD ailesine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay’ın değeri Medeniyetler Korosu İskenderunlulara güzel dakikalar yaşatan mini bir konser verdi. Program protokol üyeleri ve davetlilerin sohbetleriyle son buldu.

Bir cevap yazın