‘Emel Anne’, Ali İsmail’in düştüğü yerde!

Gezi Direnişi sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın yıllardır verdiği adalet mücadelesinin beyaz perdeye aktarıldığı ‘Emel Anne’ adlı belgesel film 2 Haziran’da gösterime girecek. ‘Bir annenin yara izini yaşam izine dönüştürme hikayesi…’ olarak, Kazım Kızıl’ın çektiği 50 dakikalık belgeselin galası 2 Haziran’da, 6 yıl önce Ali İsmail’in düştüğü yerde Eskişehir’de bulunan yapılacak.

2 Haziran Pazar günü saat 14:00’da Sanayi Sokak’taki basın açıklamasının ardından 16:00’da Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödüllerinin sahiplerini bulmasının hemen ardından gösterime girecek olan “Emel Anne” belgeseli, ayrıca, Gamze Albayrak tarafından işaret diline de çevrildi.

Filmin Yönetmeni Kazım Kızıl, belgeselin fragmanını sosyal medya hesabında şu ifadelerle paylaştı; “Bu,6 yıl önce oğlu dövülerek öldürüldüğünden beri bir bedende iki ruhla yaşamına devam eden Emel Korkmaz’ın; bir çok insanın ona verdiği isimle Emel Anne’nin hikâyesidir…”

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’ndan yapılan açıklamada ise, “Bir annenin yara izini yaşam izine dönüştürme hikayesi… 6 yıl önce Ali İsmail’in düştüğü yerde, Eskişehir’deyiz. Karahindiba çiçeği gibi eksilir gibi görünüp ama hep daha da çoğalarak yaşamaya devam ediyoruz. Ali İsmail’in düştüğü yerde dirilen milyonlarca Ali İsmail gibi…” ifadeleri yeraldı.

Bir cevap yazın