Spora yakışmayan görüntülerle ilgili önemli açıklama!

Hatay Valiliği, Hatayspor ile Adana Demirspor arasında oynanan Spor Toto 1. Lig play-off yarı final rövanş müsabakası sonrası yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Hatayspor’un 3-2 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ardından bir grup Adana Demirspor taraftarının, sahaya girmek amacıyla tel örgüleri yıktığı, koltukları kırarak görevlilere attığı ve küfür içeren hakaretlerde bulunduğu belirtilen açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü’nün plastik mermi kullandığı şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi.

Söz konusu olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle; “26 Mayıs 2019 günü Antakya Atatürk Stadyumu’nda “Hatayspor-Adana Demirspor” futbol takımları arasındaki TFF 1. Lig Play Off müsabakası saat 17.58’de Hatayspor’un 3-2 galibiyetiyle sona ermiştir.

Müsabaka bitiminin ardından bir grup Adana Demirspor taraftarı, sahaya girmek amacıyla tel örgülere yüklenerek yıkmış,koltukları kırarak görevlilere atmış, küfür içeren hakaretlerde bulunmuştur. 

Muhtemel olumsuzlukları engellemek amacıyla gruba kademeli olarak göz yaşartıcı gaz kullanmak suretiyle  müdahale edilmesi esnasında, (3) polis memuru atılan sandalye ve taş parçalarından hafif şekilde yaralanmış, aynı süreçte (2) taraftar da atılan parçaların isabet etmesi neticesinde hafif şekilde yaralanmıştır.

Bazı sosyal medya platformlarında “Emniyet Plastik Mermi Kullandı” şeklindeki paylaşımlarla ilgili olarak ise İl Emniyet Müdürlüğü envanterinde plastik mermi bulunmamakta olup, müdahale esnasında gaz tüfeği kullanılmıştır.

 Söz konusu olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmış olup, şüpheli şahısların tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

Bir cevap yazın