Bu Ramazan kolisinde yok yok!

Barbaros Mesleki Teknik Lisesi bünyesinde bulunan Kızılay Anaokulu Kelebekler Sınıfı Öğrencileri, ‘Değerler Eğitimi’ dersi kapsamında, Ramazan Ayı’nın manevi hissini yardım kolisi hazırlayarak öğrendi.

Öğretmenleri Sevinç Mucuk rehberliğinde, evlerinden getirmiş oldukları ürünleri büyük bir heyecan ve sevgiyle yardım kolisi haline getirip, ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmanın sevincini yaşayan minik öğrenciler, Ramazan Ayı’nın yardımlaşma, kardeşlik ve paylaşma gibi değerlerini de keşfetti.

Manevi duygular ve değerlerin toplumun temelini oluşturduğunu söyleyen Anasınıfı öğretmeni Sevinç Mucuk, “Bu duyguları ve değerleri minik yaşta kazandırmak geleceğimiz için çok önemlidir. Bizler de öğrencilerimizle birlikte Ramazan Kolisi hazırlayarak, hem bu değerleri öğrenmeleri, hem de Ramazan Ayı’nın önemini anlamalarını istedik. Hayatın temeli olan 0-6 yaşın çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor” diyerek, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti.

“Yaz ayında anaokulu imkânı!”

Okul bünyesinde Temmuz ayı içerisinde açılacak olan yaz okulu ile ilgili de bilgiler veren Mucuk, “Milli Eğitim Bakanlığınca, okul öncesi eğitimi hiç almamış çocuklar için Temmuz ve Ağustos’ta iki aylık yoğunlaştırılmış ücretsiz anaokulu eğitimleri düzenlenecek. Temmuz ayının ilk haftası okul bünyesinde açılacak olan yaz kursuna anaokuluna hiç başlamamış 6 yaş çocuklar kayıt yaptırabilecek” dedi.

Bir cevap yazın