Veee… Hatayspor ‘Süper’ finalde

Hatayspor: Akın Alkan, Mesut, Sadi, Yusuf Abdioğlu, Murat Paluli, Sadio Diallo, Kubilay, Caner, Gökhan Karadeniz, Selim Ilgaz, Mirkan Aydın

Adana Demirspor: Çağlar Şahin Akbaba, Adil, Semih, Joher Rassoul, Kaan Kanak, Süleyman Koç, Vedat Bora, Erdal Öztürk, Berk Yıldız, Gladkyy, Traore

Hatayspor, 0-0 biten Süper Lig yolundaki play-off ilk maçının rövanşında Adana Demirspor’u 3-2 mağlup ederek, ilk finalist oldu. Hatayspor’u finale taşıyan golleri Selim Ilgaz, Gökhan Karadeniz ve Mirkan Aydın kaydetti.

Atatürk Stadı’ndaki maçta bordo – beyazlı takıma Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Beleidye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Naza Savaş. Hatay Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve stadı hınca hınç dolduran taraftar destek verdi.

Gol düellosu şeklinde geçen maçta Adana Demirspor 90+3’üncü dakikada beraberliği yakalasa da Mirkan Aydın 90+6’ncı dakikadaki golüyle takımına 3-2’lik galibiyeti getirdi. Hatayspor’un rakibi, 21:00’de başlayacak Osmanlıspor – Gazişehir Gaziantep maçının ardından belli olacak

Konuk Adana Demirspor 30. dakikada şık bir golle 1-0 öne geçti. Sağ kanatta gelişen atakta topla ceza sahası yayı önünde buluşan Berk Yıldız, sol ayağıyla şık bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Hatayspor ikinci yarıya hızlı başladı ve 52. dakikada skoru 1-1’e getirdi ancak gol geçerli sayılmadı! Ev sahibinin Hamza Gür’le bulduğu gol, Hamza’nın gol esnasında ofsaytta olduğu gerekçesiyle VAR incelemesi sonrasında geçerli sayılmadı.
Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Hatayspor skoru 1-1’e getirdi! Açılan ortaya gelişine şık bir vuruş yapan Selim Ilgaz takımını eşitliğe taşıdı.

Kısa süre sonra Hatayspor Caner Hüseyin’le bir gol daha buldu ancak bu gol esnasında yardımcı hakemin bayrağı havadaydı ve Hatayspor’un bir golü daha geçersiz sayıldı.



Mücadelede 64. dakika oynanırken Hatayspor skoru 2-1’e getirdi. Ev sahibinin merkezden geliştirdiği atakta Adana Demirspor savunmasının hatasını affetmeyen Gökhan Karadeniz takımını öne geçirdi.

90+3’üncü dakikada sağ kanattan Adil’in açtığı ortada kalecinin büyük hatası sonrasında Adana Demirspor 2-2’lik eşitliği yakaladı!

90+7’nci dakika oynanırken Hatayspor’da sol kanattan açılan ortaya iyi yükselen Mirkan Aydın attığı golle rakibi 3-2 öne geçirdi!

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hatayspor mücadeleden 3-2’lik üstünlükle ayrıldı ve play-off finaline çıkan ilk ekip oldu! Hatayspor’un rakibi, 21:00’de başlayacak Osmanlıspor – Gazişehir Gaziantep maçının ardından belli olacak.

Bir cevap yazın