Demirçelik Ortaokulu tarihinde bir ilk

İskenderun Demirçelik Ortaokulu öğrencileri aylarca üzerinde çalıştıkları birbirinden yaratıcı projeleri “4006 Tübitak Bilim Fuarı”nda sergiledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tübitak tarafından ortaklaşa yürütülen ve 2 gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulan “4006 Tübitak Bilim Fuarı”na İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İsdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli, İsdemir İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç, çevre okullardan gelen okul müdürleri ve veliler de katıldı.

Görücüye çıkan birbirinden ilginç eserler izleyiciler tarafından beğeniyle incelenirken, proje ekiplerinde yer alan öğrenci ve öğretmenlerden bilgi alarak katılımcılar fuara hayran kaldı.

Demirçelik Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk, okullarının tarihinde ilk kez “4006 Tübitak Bilim Fuarı”na katıldığını belirterek, “Sergimizde kültürel ve milli değerlerimizin yanında, sağlıklı yaşam, sosyal medya bağımlılığı sunumunun gerçekleştirildiği çalışmaların yanı sıra Matematik-Fen Bilimleri ve İngilizce alanlarında da bir çok araştırma projesi sergilendi. Özel eğitim gören öğrencilerimizi de projeye dahil etmeye çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Proje Koordinatörü Döne Gül ise, fuara hazırlık çalışmalarının öğrencilerin özgüvenlerinin artmasına vesile olduğunu belirterek, “4006 Tübitak Bilim Fuarı, öğrencilerin kendi emeklerini ortaya koymaları, onların başarma duygusunu ve araştırma ruhunu yaşamalarına sebep olacaktır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın