Arsuz’u ‘Kardeşlik sofrası’nın huzuru sardı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle il genelinde özlenen eski Ramazanları yaşattığı kardeşlik sofrasını Arsuz’da kurdu.

Arsuz Kent Meydanı’nda farklı din ve inançları buluşturan iftar yemeğine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, siyasi parti temsilcileri, işadamları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda Arsuzlu vatandaş katıldı.

İftar yemeğinin ardından Ramazan kültürünü yaşatmak adına sahneye koyduğu geleneksel Türk tiyatrosu örnekleriyle vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşatan HBB Şehir Tiyatrosu; gölge oyunu,  meddah, orta oyun, Aşuk ile Maşuk ve manilerle Arsuz’da nostaljik bir Ramazan gecesine imza attı. Hareketli ve eğlenceli Köçek oyunu ile de Arsuzluların büyük beğenisini toplayan olan HBB Şehir Tiyatrosu ekibi de izleyicilerden tam not almayı başardı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ramazan’ın bereketini Hataylılarla paylaşmayı sürdürdüklerini belirterek, Birlik ve beraberliğin daimi olması dileğiyle, Ramazan Ayı’nın huzuruyla bereketlenen Arsuz’daki kardeşliksofrasına katılan herkese teşekkür etti.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, birlik ve beraberliğin yaşandığı mübarek Ramazan Ayı’nın, başta Arsuz halkı olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Bir cevap yazın