Kadınlar, çocuklar için ses verdi!

Son yıllarda artarak çoğalan çocuk şiddet ve istismarına dikkat çeken İskenderun Kadın Platformu Üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında İskenderun’da ve Arsuz’da 3 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını açıkladı.

İskenderun’daki olayın failinin tutuklu olduğunu, Arsuz’daki failin ise serbest olduğunu ve çocuklara çok yakın mesafede yaşadığını iddia eden platform üyeleri, çocuk istismarına, tacize, tecavüze karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizerken, yetkilileri göreve davet etti.

Veriler doğrultusunda dünyada her 5 çocuktan birinin mutlaka istismarın bir biçimine maruz kaldığını ifade eden  kadınlar adına açıklama yapan İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Muhsine Taşan, “Bu ülkede her gün başka bir kentte yeni bir vakanın ortaya çıkması, cinsel istismara uğrayan çocukların toplumsal yaşamda tam iyilik haline ulaşamadığının ve Türkiye’nin uluslararası çocuk hakları sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğinin göstergesidir. Son yıllarda artarak çoğalan çocuk şiddet ve istismarı; cezasızlık, iyi hal indirimleri, erken yaşta evlilik vb. düzenlemelerden bağımsız düşünülemeyeceği gibi, bu durumun erkek devletin cinsiyetçi politikalarının yansıması olduğu bilinmelidir. Bu doğrultuda; hükümetin göz yumduğu cinsel şiddet ve çocuk istismarı cinsiyetçi sömürü düzenini derinleştirmiştir. Çocukların güvenliği ve gelişimi için elzem olan Çocuk Bakanlığının kurulmasıdır. Bunun için de aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaptıkları düzenlemeler ile çocuk tacizcilerini cezasız bırakan siyasi iktidarın, erkek egemen aklın, haklı olarak infial yaratan çocuk tecavüz ve cinayetleri karşısında hadım ve idam gibi cezalar önererek bu yaptığını gözlerden kaçırmasına, çocuk istismarı suçunu kendi idam talebi için kullanmasına izin vermeyeceğiz. Artık yeter! Çocuk istismarına, tacize, tecavüze karşı sessiz kalmayacağız. Biz kadınlar, İskenderun da ve Arsuz da yaşanan 3 çocuğun cinsel istismarına karşı ailelerin susmayan çocuklarına ses olmalarını umut verici buluyoruz. İskenderun’daki faillin tutuklu olması, Arsuz’daki failin çocuklara çok yakın mesafede halan yaşadığını ve çocuklarla sürekli göz göze gelmesi şiddetin farklı bir boyutunu gözler önüne sermektedir. Bizler bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Çocuklarımızın yanında olacağız ve yargı sürecini de takip edeceğiz. İskenderun kadın platformu olarak çocuk ve kadına yönelik istismara, şiddete, tacize, kadın cinayetlerine sessiz kalmayacağız” dedi.

Bir cevap yazın