Bandırma Vapuru gibi, mavi denizde zafere yolculuk

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Denizcilik Meslek Yüksek Okulu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Karton Tekne Yarışı” renkli görüntülere sahne oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılı dolayısıyla daha da anlam kazanan yarışmada, öğrenciler sadece karton ve bantların kullanımıyla yaptıkları birbirinden farklı tasarımlarıyla dikkat çeken teknelerle, 50 metrelik parkuru en hızlı şekilde gidip gelmek için küreklere sarıldı.

Toplam 10 teknenin yer aldığı yarışın startını İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan verdi.

Etkinliğe öğrencilerin yanısıra vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirhan, “3. Karton Tekne yarışmasını 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılını anmak için bugün burada yapmaya karar verdik. Milli mücadelenin başlangıcında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Gemisi ile karaya çıkıp milli mücadelesini başlattıysa biz de onu anımsayarak karton tekneler ile karaya çıkmaya çalışacağız” dedi. 

50 metrelik parkurda kıyasıya mücadelenin ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışma sonunda dereceye giren Mehmet Kartal Bilen ve ekibine ödüllerini İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan verdi.

Bir cevap yazın