HATSU genel kurulu, büyükşehir meclisi gibi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu, Mayıs ayı olağan toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda yoklama, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurulda, bir önceki kurul birleşimine ait karar özetleri okundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Divan Katipliğine seçilen asil üyeler Ramazan Alpaslan, Yasin Taşar ile yedek üyeler Ahmet Şanverdi, Mehmet Yalçın’ın HATSU Divan Katipleri olarak görev yapması oy çokluğuyla kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Meclis 1. Başkan Vekili seçilen İzzettin Yılmaz ve 2. Başkan Vekili seçilen Fadıl Keskin’in HATSU Genel Kurulu 1. Başkan ve 2. Başkan Vekili olarak görev yapması oy birliğiyle kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından seçilen İhtisas Komisyonlarının aynı zamanda HATSU Genel Kurulu ihtisas komisyonları olarak görev yapması oy birliğiyle kabul edilirken, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlenen Meclis Başkanı ve üyelerine, meclis ve ihtisas komisyonları toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı bedelinin aynı zamanda Genel Kurul Başkanı ve Üyelerine ödenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

HATSU Genel Müdürlüğünün 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edilirken, HATSU Genel Müdürlüğünün 2018 Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Ayrıca, HATSU Genel Müdürlüğünün 2018 Yılı Faaliyet Raporu ve Bilançosu ile ilgili hazırlanan Denetçi Raporu görüşülüp meclis üyelerine bilgi verildi.

HATSU Genel Müdürlüğünün 2019 mali yılı Ücret tarifesinin 01.06.2019 tarihinden itibaren uygulanmak üzere belirlenmesi konusu oy birliğiyle Plan-Bütçe ve Tarife komisyonuna havale edildi.

HATSU Genel Müdürlüğünün Hatay genelindeki açılmış banka hesapları ve açılacak olan tüm banka hesapları ile ilgili “haczi kabil değildir” kararı da oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki HATSU Genel Kurulu’nun 16 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 14.00’de Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılması kararlaştırıldı.

Bir cevap yazın