Arsuz sahillerine doğal süs!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, kaymakam refikliği stajı için ilçeye atanan Kaymakam adayı Ökkeş Sefa Türkoğlu ile birlikte ilk olarak dünyada ve ülkede nesli tükenmekte olan Kum Zambağını koruma amacıyla düzenlenen programa katıldı .


İlçeye bağlı Gökmeydan Mahallesi sahillerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nca koruma altına alınan ve zarar verenlere ağır para cezası yaptırımı uygulanan kum zambağı bitkisini koruma amacıyla çalışma başlatan Üçgüllük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri  ile birlikte kumsala uyarı tabelaları asarak, zambakların etrafını çitle çeviren Kaymakam Musa Sarı ve stajer kaymakam Ökkeş Sefa Türkoğlu, konunun hassasiyetine dikkat çekti.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, nesli tükenmekte olan kum zambaklarının Akdeniz sahillerini hem kokusuyla hem de görüntüsüyle süslediğini belirterek, zambakları korumak için ellerinden gelen çalışmayı yürüteceklerini ifade etti. 

Halkın ve denize giren vatandaşların da zambakların korunması ve onlara zarar verilmemesi konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirten Kaymakam Sarı, öğrenci ve okul idaresini örnek davranışlarından dolayı kutladı.

Bir cevap yazın