Trafik hayattır!

Türkiye’de 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası, İskenderun‘da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerinin hazırladığı etkinlikler, Atatürk Anıt alanına çelenk sunumu ile başladı.

Törenlere İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasının ardından, aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay yaptı.

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının “yaya öncelikli trafik yılı” ilan edildiğini anımsatan Tolunay, “Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 170. maddesine göre, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve devam ettirilebilmesi amacıyla 4-10 Mayıs tarihleri arası Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır. Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz” diye konuştu.

Çocuklara trafik eğitim parkı
Programda ayrıca, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince hazırlanan stantta trafik polislerinin kullandığı materyaller sergilendi. Trafik kurallarının anlatıldığı kitap ayraçları ve broşürler sergiyi ziyaret eden öğrencilere hediye edildi.

Özellikle çocukların trafik kuralları konusunda önemli eğitimleri ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, çocukların trafik eğitimi için parkların yapılacağını belirtti. İskenderun Kaymakamı Yönden ise parkın yapılması durumunda emniyet ve milli eğitimden görevlendirme yapılacağını söyleyerek, “Bu şekilde çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarını sağlarız” dedi.

Bir cevap yazın