1 Mayıs’a ekonomik kriz gölgesi

İskenderun’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, ekonomik krizin gölgesinde buruk kutlandı. İş kazaları ve ekonomik krizle birlikte giderek artan iflaslar, işten çıkarmalar ve işsizliğe dikkat çekilen Atatürk Anıt Alanı’ndaki kutlamalara İskenderun’un yanı sıra Belen, Arsuz, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinden katılım oldu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve bazı yollarının trafiğe kapatıldığı 1 Mayıs kutlamalarına sendikalar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve siyasi partiler ve vatandaşlar İskenderun Evlenme Dairesi önünde toplanarak Atatürk Anıt Alanı’na flamalar ve bayraklarla yürüdü.

Kalabalığa CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de eşlik etti.

1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Ali Karadaş, yaptığı konuşmada 1 Mayıs’ın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirterek “ Sabah elim bir haber ile yıkıldık. Urfa’da yola çıkan 5 işçi kaza sonrası yaşamını yitirdi. Hepimizin başı sağolsun. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik zoru ile karşı karşıyayız. Bu ülkede neler oluyor? Türkiye’nin yaşadığı en büyük kriz olan 2001 de iç borç yani insanların bankalara olan borcu  6 milyar Türk lirasıydı. Şu an 520 milyar Türk lirası . Yine 2001 yılında dış borcumuz 130 milyar dolar. Şuan 498 milyar dolar, ekonomi resmen iflas noktasında. Firmalar bir bir iflaslarını açıklıyor. Yaşadığımız sadece bir ekonomik kriz değil buhran. Bu buhran yıllara yayılan işsizlik demek, yıllara yayılan enflasyon demek, yıllara yayılan açlık demek. Krizin faturasını krize yol açanlar ödesin” diye konuştu.

Bir cevap yazın