Sağlık liderleri gönüllere dokundu!

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı eğitim birimi,  gönüllü genç sağlık liderleriyle birlikte sahilde bulunan sosyal tesislerde vatandaşlara kanser, depresyon ve yaşlı sağlığı hakkında bilgilendirme yaptı.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu sosyal tesislerde halka depresyonun yaşlıların hayatındaki etkisine dikkat çekmek amacıyla broşür dağıtan sağlık gönüllüleri ayrıca, tansiyon ölçümü de yaptı.

 “Mutsuzluğunuzu, umutsuzluğunuzu, doktorunuzla paylaşın. Sebebi bulunamayan şikâyetlerinizin nedeni depresyon olabilir!” diyerek vatandaşlara ve yaşlılara önemli bir tavsiyede bulunan sağlık gönülleri, ayrıca kanserde erken tanının önemini de bir kez daha dikkat çekti.

“Doktorunuzdan destek alın”

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Eğitim Birimi eğitici Hemşiresi Tuğba Bilgin de depresyonun kişilik zayıflığı olmadığını, diyabet, hipertansiyon gibi vücutta oluşan bazı eksikliklerden kaynaklığını belirterek, fiziksel aktivite yapmak, sağlıklı ve düzenli beslenmek, sosyal yönden aktif olmak, stresten uzak durmak gibi etkenlerin depresyon riskini azalttığını ifade etti.

Bir cevap yazın