2 km’lik mitolojik yol turizme kazandırılacak

Nuh Tufanı sonrası Hazreti Musa ile Hazreti Hızır’ın Samandağ’da beraber yürüdüğüne inanılan Hazreti Musa Yolu’nun doğa turizmine kazandırılması için ilk adım atıldı. Hz. Musa’nın toprağa diktiği asasının ölümsüzlük suyu sayesinde yeşermesiyle büyüdüğüne ve 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan Hazreti Musa Ağacı ile Vakıflı Mahallesi arasında kalan yolda DOĞAKA desteğiyle yürüyüş parkuru yapılacak.

Hıdırbey Mahallesi’nde biraraya gelen Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız ve mahalle muhtarı Hazreti Musa Ağacı ve çevresinde inceleme yaparak, Samandağ’daki 2 kilometrelik mitolojik yolda yürüyerek, parkur için inceleme yaptı.

Musa Ağacı’nın Samandağ’ın anıt çınarı olduğunu söyleyen Milletvekili Yayman, bölgeyi kültür, tabiat, tarih, doğa ve yayla turizminin merkezi yapmayı planladıklarını belirterek, “Hazreti Musa Ağacı’ndan Vakıflı Mahallesi’ne giden yolda bir yürüyüş parkuru planladık. Burada altyapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmaları yapıp doğa turizmine kazandırmayı planlıyoruz. Muhteşem bir yol, siz de muhakkak bu yolda yürümelisiniz” dedi.

Kaymakam Murat Kütük de ilçeye gelen turistlerin konaklama sürelerini arttırmak istediklerini belirterek, “Buraya gelen turistlerimizin en azından 2-3 gün kalmaları gerekecek çünkü ancak o kadarlık bir süre içerisinde Samandağ’ı gezip görebilecekler. İlçemiz bir turizm destinasyonu olarak yerli ve yabancı bütün turistlerimize hizmet verecek. İnsanlarımız için de önemli bir gelir kapısı olacak” diye konuştu.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise insanlara alternatif geçim kaynakları sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bir cevap yazın