Demir-çelik atığına TOSYALI HARSCO ile son

Tosyalı Holding, metal geri kazanım hizmetleri ve cüruf satışı için Amerikalı endüstri şirketi Harsco Corporation ile Osmaniye’deki Tosçelik tesislerinde yarı yarıya ortak kuracağı Tosyalı Harsco şirketi faaliyete başladı.  Osmaniye ve İskenderun bölgesindeki çelik üreticilerinin katma değerli geri dönüşümü amaçlayan söz konusu işbirliği kapsamında ilk etapta 10 milyon dolar yatırım yapılan şirket, Tosçelik tesislerinin atıklarını değerlendirecek metal geri kazanım hizmetleri ve cüruf satışı yapacak.

Türk çelik sektörünün temel sorunlarından biri olan cürufun bertaraf edilmesi ve tekrar ekonomiye kazandırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda işbirliği protokolünü imzalayan iki şirket, yıllık 1.2 milyon ton cüruf atığının ekonomiye kazandırılacak olmasıyla hem metal geri kazanım hem de yol yapımı, çimento üretimi ve gübre üretimi gibi sektörlere hammadde olacak agrega kullanımıyla cüruf depolama alanı ihtiyacını minimize edecek.

Tosyalı Holding ile gerçekleştirilen bu ortaklıkla Harsco, ayrıca Türk çelik üretim sektörüne de ilk kez giriş yapmış oldu.

Bir cevap yazın